maandag, november 24, 2008

Neo’s nieuwe avontuur: Een coöperatie voor groeiende CleanTech ondernemers

Lotsov_info_website

Edgar Neo, bekend van oa Funda, thinQ en peeers heeft na zijn aanstelling als clustermanager bij de succesvolle business incubator BVIT, nu zijn zinnen gezet op de CleanTech sector. Samen met een aantal andere succesvolle ondernemers van verschillende pluimages wil hij met de lotsov coöperatie ‘clean technology’ bedrijven zowel nationaal als internationaal laten groeien.

De coöperatie
Bijzonder
is de samenwerkingsvorm die deze ondernemers gekozen hebben, namelijk
de coöperatie. “Bij start-ups is er naast seed-money vaak enorm veel sociaal kapitaal nodig. Een netwerk voor je launching customers, je investeerders en andere ondernemers om je te coachen. In tegenstelling van de BV of de NV, maakt de coöperatie het mogelijk om ook deze non-materiële activa te ‘waarderen’ met een lidmaatschap.” aldus Neo.
Verder helpt de coöperatie met cashmanagement, groeifinanciering, launching customers en vele andere zaken die normaal voor start-ups buiten de mogelijkheden liggen. “We willen deze CleanTech start-ups helpen snel te groeien en dat doen we niet door hoge uurtarieven te
rekenen, maar door mee te delen in de waardecreatie. Daar staat de ‘V’ van lotsov * dan ook voor!”

What’s in a name? - lotsov*

Opvallend aan deze coöperatie is de naam: ‘lotsov’. Vooral Edgar Neo hiervoor een gelijknamige stichting bestuurde. “Dat was ‘mijn’ werkgelegenheidsproject waarmee we zo’n 300 jongeren aan passend onderwijs en / of werk hebben geholpen. Het doel was ze zelfredzaam te
maken. Nu vormen de jongeren zelf het bestuur. Ze hebben de stichting omgedoopt tot “peeers” en hebben mij niet echt meer nodig. Een mooier compliment kan ik me niet wensen.”

Rotterdam Racing en RDM
De eerste wapenfeiten zijn al een feit. lotsov* was met groot succes, actief partner van Rotterdam Racing bij het organiseren van een ‘Greenzone’ voor ING Racesalon in Ahoy Rotterdam samen met BVIT, EnviU en YesDelft! een heus CleanTech Business Incubator-programma aan het realiseren.
“Ik woon al op Heijplaat! Hier heeft het altijd al gebroeid, hier gaat het gebeuren en lotsov is erbij.” sluit Neo enthousiast af.

==========================================================================================
Meer info?
Bel of mail Edgar Neo
T: +31 (0) 84-003 28 93
E: edgar@lotsov.info

en / of

volg hem op Twitter via http://www.twitter.com/edgarneo, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geen opmerkingen: