vrijdag, augustus 19, 2005

Locus 010 gaat weer open!

Vanmiddag kwam er een telefoontje binnen @ Locus 010 HQ dat we open mogen blijven. Nog beter dat het OBR een nieuwe brandtrap gaat plaatsen (als het goed is heeft de eigenaar al toestemming hiervoor gegeven).

Joechei!

(Ook weer niet te vroeg juichen want het ding staat er nog niet)

dinsdag, augustus 16, 2005

Locus 010 moet sluiten...... Waar of wat is het alternatief?

Teveel initiatieven gaan kopje onder dankzij (en soms ondanks) de plaatselijke politiek. Neem nu Locus010 . Deze gasten zijn al jaren bezig een kraakpand (en wat voor 1!) uit te bouwen tot een volwaardig centrum voor nu*culture. Maar door gesteggel tussen de Amsterdamse eigenaar, de weledele heer Ronnie Rosenbaum en het OBR, kan Locus 010, per 16 augustus dus haar deuren gaan sluiten omdat er niet aan de brandvoorschriften wordt voldaan. Zo zal dus de legendarische alternatieve vrijdagmiddagborrel, Wohnzimmer van Martin Roedolf aankomende dinsdag hier voor de laatste keer plaatsvinden. Schade!

Wanneer wordt men in Rotterdam eens wakker en ondersteunt het nu eens (ook) de kleine, alternatieve, creatieve sector?
Waarom koopt het OBR niet eens een pand en laat daar door bijvoorbeeld Rini Biemans, Jeroen Everaerts en/of Ruud Reutelingsperger erop los om een centrum voor urban business & culture te ontwikkelen voor de stad Rotterdam. Deze mensen doen al zoveel en hebben een goede voeling met de stad. Weten hoe ze dingen op moeten zetten en hebben de ervaring en het netwerk, de neus voor opportunities en talenten om hier een daverend succes van te maken. SiebeThissen heeft al een goed idee gegeven van wat er voor nodig is. Wat een stad als de onze nodig heeft....

Durft Rotterdam echt?

===============================================
NOTE:
Dit stuk is door mij in, een redelijk emotionele bui geschreven, 10 minuten nadat we te horen hebben gekregen
dat Locus 010 moest sluiten.......

maandag, augustus 15, 2005

6PACK tijdelijk Feyenoord domein

6PACK was vandaag ff het domein voor feyenoord fan. Nadat diverse Ajacieden anti-Feyenoord plaatjes haden geplaats werd er meteen kleine mulit-post gedaan door Feyenoord fans. Zodat de site even leek op een fanpage van de Rotterdamse rood-wit hemden ;)