zondag, januari 15, 2017

Wit is ook een kleur. Vertoning + dialoog met Sunny Bergman, Mounir Samuel, Aminata Cairo, Tayfun Balçik en Nordin Tahboun

Wit is ook een kleur. Vertoning + dialoog met
Sunny Bergman, Mounir Samuel, Aminata Cairo, Tayfun Balçik en Nordin Tahboun
LET OP! 
Vanwege de grote belangstelling is het evenement verplaatst naar een andere locatie. Zie aanmeldpagina

Op donderdag 2 maart 2017 nodigt Stichting YEDRA, in samenwerking met Pakhuis de Règâh en The Hague Peace Projects, filmmaakster Sunny Bergman uit om in gesprek te gaan over haar onlangs door de VPRO uitgezonden documentaire: ‘Wit is ook een kleur’.

Nadat Sunny Bergman een documentaire maakte over Zwarte Piet (Zwart als Roet, 2014), kreeg ze veel bedreigingen en woede over zich heen. Na het maken van de documentaire vroeg zij zich af waar deze woede vandaan kwam en waarom mensen zich verongelijkt voelen of zelfs boos worden als het over racisme en witte privileges gaat. ‘Wit is ook een kleur’ is het resultaat van deze zoektocht.

Na alle commotie rondom de uitzending van ‘Wit is ook een kleur’, was het voor Stichting YEDRA duidelijk dat Nederland nog niet uitgepraat is over dit onderwerp en vanuit deze gedachte is het idee voor het evenement ontstaan. 

Op de avond is er ook een panel aanwezig om de discussie aan te zwengelen. Dit panel bestaat uit prominente figuren binnen het diversiteitsdebat, namelijk: Mounir Samuel, Aminata Cairo, Tayfun Balçik en Nordin Tahboun. Het eerste deel van de avond bestaat uit de vertoning van de documentaire, het tweede deel van de avond is gereserveerd voor discussie.

Stichting YEDRA, initiatiefnemer van het evenement samen met The Hague Peace Projects (HPP) en Pakhuis de Règâh, ontstond 10 jaar geleden en maakte in december 2016 een doorstart als burgerinitiatief met als doel een platform te bieden voor dialoog en verbinding. YEDRA wil no-nonsense evenementen organiseren waaraan iedereen deel kan nemen en probeert laagdrempelig en inclusief te zijn voor alle Nederlanders.

Wit is ook een kleur. Vertoning + dialoog met Sunny Bergman, Mounir Samuel, Aminata Cairo, Tayfun Balçik en Nordin Tahboun

Wanneer: Donderdag 2 maart 19:00 – 22:00 uur
Waar:       Bij Pakhuis de Règâh in de Bazaar of Ideas Hoefkade 11, Den Haag.

Deelname is gratis, na aanmelding 


 Dit event is georganiseerd door The Hague Peace Projects, YEDRA en Pakhuis de Règâh Pakhuis de Reiger in Den Haag.