zaterdag, juni 24, 2006

rita vilhena @ sideshow opening

hier 4 filmpjes van de performance van rita vilhena @ de opening van sideshow vandaag.

rita kennen we natuurlijk van baila louca wat opereert vanuit locus 010

filmpje 1
filmpje 2
filmpje 3
filmpje 4

wil je rita ook laten performen? mail haar dan even op: bailalouca@locus010.nl

sideshow is geopend

vandaag is de sideshow geopend. en natuurlijk was ik erbij ;)

bron: edgar neo








maar wat IS de sideshow eigenlijk? ff de site checken.....



zo da's dan ook weer duidelijk ;)

harvey en geert hebben elkaar leren kennen in het anarchistisch business centre (het andere abc-complex), locus 010 geheten. en dat dit van de eerste samenwerkingsverbanden is (naast antenne rotterdam) die hun vleugels hebben uitgeslagen en op eigen benen zijn komen te staan.

antenne rotterdam doet dit op de witte de withstraat bovenin hetzelfde pand waar marlies dekkers haar winkel heeft. harvey en geert hebben ervoor gekozen om zich te vestigen op de dordtselaan te rotterdam-zuid.

middenin een echte
kansenzone in het breedste zins des woords. de hele buurt rondom de dordtselaan is al aangepakt of wordt dit. en wow, wat is de wijk al veranderd.....
jaren geleden had je de millinxbuurt (vlak achter de dordtselaan). een buurt waar je alleen bijna dood gevonden kon of wilde worden. maar waar je nu voor een leuke prijs een leuke woning kunt kopen.....



maar ook de dordstselaan zelf gaat er dus op vooruit. samen met de plaatselijke middenstand is gekeken naar de gewenste mix van wonen, werken en winkelaanbod.
waar nodig zijn de huiseigenaren aangeschreven en gemaand hun eigendom(men) op te knappen. is de illegale bewoning zoals als uitgebannen en heeft de wijk ontwikkelings maatschappij in hoog tempo een aantal huizenblokken gerenoveerd en gemoderniseerd.
al met al een duidelijk voorbeeld van een geslaagde publiek-private samenwerking die in de kansenzone-regeling zijn beslag heeft gekregen. er wordt niet alleen geïnvesteerd in stenen. maar wordt er ook gekeken naar de leefbaarheid en hoe dit niveau omhoog te krikken. kunstenaars, vrijdenkers en andere mooie ‘mafketels’ een plek geven in zo’n buurt kan tot leuke antropologisch verantwoorde experimenten leiden (en sideshow heeft er sinds hun vestiging aldaar al een paar op hun naam).

dat niet alles wat kunst is even goed uit de verf komt bewijst deze foto denk ik wel. waar geert en harvey zich de moeite hebben getroost om echt iets van hun ‘tent’ te maken. worden de bedoelingen van deze lui geenszins duidelijk. jammer!
overall vind ik het experiment op zuid zeer geslaagd. nu maar hopen dat er zich meer van dit soort initiatieven de kans krijgen om zich te vestigen maar bovenal te wortelen. daar wordt niemand (en zeker de buurt) minder van 
sideshow staat binnenkort trouwens ook op leukste camping van nederland, camping rotterdam!

oh ja, omdat 1 beeld meer zegt dan 1000 van mijn woorden hier een paar fotootjes ;)

donderdag, juni 22, 2006

rotterdam gaat het krijgen!


vandaag een sessie @ 'de werkplaats' meegemaakt. en een behoorlijk inspirerend verhaal aangehoord van de nieuwe wethouder dominic schrijer van rotterdam. duidelijk werd me iig dat de gemeente rotterdam het probleem van laagopgeleide en (nog) niet opgeleide jongeren zeer serieus neemt. waar dadelijk de vraag ligt vor de invulling van vacatures, hoe jongeren dadelijk begeleidt gaan worden door stagemakelaars, etc.

de stagemakelaar gaat actief mensen begeleiden naar een passende stageplaats. komen er duidelijke afspraken met diverse opleiders om de kans van slagen mbt matching te vergroten.

een initiatief als de 'social incubator', genaamd het lotsov skills centre van onze lotsov foundation past daar zeer goed in.

daarnaast gaat het college erop letten dat ze niet voor een elite oplossingen aan het verzinnen is, voor een groep aan het werk is die (nog) niet in rotterdam aanwezig is.

want wees eerlijk rotterdam is nog steeds een stad in opbouw..... met steeds mer hoger opgeleiden maar nog steeds een meerderheid aan laagopgeleiden kent.

maar wat mij betreft: rotterdam gaat het echt krijgen!

hier een kort fotoverslag

woensdag, juni 21, 2006

rotterdam wordt weer sprookkesstad!


rotterdam wordt ook dit jaar weer sprookjesstad! joepiedepoepie!


vandaag hebben we alweer de eerste vergadering gehad. en duidelijk is dat we er allemaal weer zin in hebben.

de uitdaging zit 'm er (denk ik) voor dit jaar in om het programma wat multi-cultureler te krijgen.
in rotterdam hebben we zoveel culturen gebroederlijk en gezusterlijk naast elkaar leven dat het echt de vraag blijft waarom er niet meer bi-culturelen meedoen aan dit fantastische evenement in de winterperiode.
aan de organisatie zal het niet liggen die kijkt juist uit naar de eerste moskee of buurthuis die een arabische sprookjesmiddag gaan organiseren ;)

meer weten of meedoen met sprookjesstad kijk dan even op de website www.sprookjesstad.nl!

maandag, juni 19, 2006

launch young edbr

vandaag vond de lancering plaats van het young edbr plaats op het strand aan de maas. de jongeren adviesraad op het gebied van economische ontwikkeling in rotterdam.

rotterdam heeft hiermee een primeur te pakken. nergens anders ter wereld is er al zo´n jonge adviesraad opgericht.

de launch was geod bezocht en ik heb met een aantal van hen even mogen praten over de toekomstplannen van het young edbr....

het gaat nog wel eens wat worden met deze stad

 Posted by Picasa

zondag, juni 18, 2006

sir stelios...easy


gisteren kreeg 1 van mijn persoonlijke helden een 'knighthood' toegewezen. stelios haji-ioannou oprichter van het easy-imperium (oa bekend van easyJet).

goed om te merken dat ondernemerschap ergens wel gewaardeerd wordt ;)