donderdag, juni 22, 2006

rotterdam gaat het krijgen!


vandaag een sessie @ 'de werkplaats' meegemaakt. en een behoorlijk inspirerend verhaal aangehoord van de nieuwe wethouder dominic schrijer van rotterdam. duidelijk werd me iig dat de gemeente rotterdam het probleem van laagopgeleide en (nog) niet opgeleide jongeren zeer serieus neemt. waar dadelijk de vraag ligt vor de invulling van vacatures, hoe jongeren dadelijk begeleidt gaan worden door stagemakelaars, etc.

de stagemakelaar gaat actief mensen begeleiden naar een passende stageplaats. komen er duidelijke afspraken met diverse opleiders om de kans van slagen mbt matching te vergroten.

een initiatief als de 'social incubator', genaamd het lotsov skills centre van onze lotsov foundation past daar zeer goed in.

daarnaast gaat het college erop letten dat ze niet voor een elite oplossingen aan het verzinnen is, voor een groep aan het werk is die (nog) niet in rotterdam aanwezig is.

want wees eerlijk rotterdam is nog steeds een stad in opbouw..... met steeds mer hoger opgeleiden maar nog steeds een meerderheid aan laagopgeleiden kent.

maar wat mij betreft: rotterdam gaat het echt krijgen!

hier een kort fotoverslag

Geen opmerkingen: