zaterdag, juni 24, 2006

sideshow is geopend

vandaag is de sideshow geopend. en natuurlijk was ik erbij ;)

bron: edgar neo
maar wat IS de sideshow eigenlijk? ff de site checken.....zo da's dan ook weer duidelijk ;)

harvey en geert hebben elkaar leren kennen in het anarchistisch business centre (het andere abc-complex), locus 010 geheten. en dat dit van de eerste samenwerkingsverbanden is (naast antenne rotterdam) die hun vleugels hebben uitgeslagen en op eigen benen zijn komen te staan.

antenne rotterdam doet dit op de witte de withstraat bovenin hetzelfde pand waar marlies dekkers haar winkel heeft. harvey en geert hebben ervoor gekozen om zich te vestigen op de dordtselaan te rotterdam-zuid.

middenin een echte
kansenzone in het breedste zins des woords. de hele buurt rondom de dordtselaan is al aangepakt of wordt dit. en wow, wat is de wijk al veranderd.....
jaren geleden had je de millinxbuurt (vlak achter de dordtselaan). een buurt waar je alleen bijna dood gevonden kon of wilde worden. maar waar je nu voor een leuke prijs een leuke woning kunt kopen.....maar ook de dordstselaan zelf gaat er dus op vooruit. samen met de plaatselijke middenstand is gekeken naar de gewenste mix van wonen, werken en winkelaanbod.
waar nodig zijn de huiseigenaren aangeschreven en gemaand hun eigendom(men) op te knappen. is de illegale bewoning zoals als uitgebannen en heeft de wijk ontwikkelings maatschappij in hoog tempo een aantal huizenblokken gerenoveerd en gemoderniseerd.
al met al een duidelijk voorbeeld van een geslaagde publiek-private samenwerking die in de kansenzone-regeling zijn beslag heeft gekregen. er wordt niet alleen geïnvesteerd in stenen. maar wordt er ook gekeken naar de leefbaarheid en hoe dit niveau omhoog te krikken. kunstenaars, vrijdenkers en andere mooie ‘mafketels’ een plek geven in zo’n buurt kan tot leuke antropologisch verantwoorde experimenten leiden (en sideshow heeft er sinds hun vestiging aldaar al een paar op hun naam).

dat niet alles wat kunst is even goed uit de verf komt bewijst deze foto denk ik wel. waar geert en harvey zich de moeite hebben getroost om echt iets van hun ‘tent’ te maken. worden de bedoelingen van deze lui geenszins duidelijk. jammer!
overall vind ik het experiment op zuid zeer geslaagd. nu maar hopen dat er zich meer van dit soort initiatieven de kans krijgen om zich te vestigen maar bovenal te wortelen. daar wordt niemand (en zeker de buurt) minder van 
sideshow staat binnenkort trouwens ook op leukste camping van nederland, camping rotterdam!

oh ja, omdat 1 beeld meer zegt dan 1000 van mijn woorden hier een paar fotootjes ;)

Geen opmerkingen: