woensdag, november 15, 2006

café europa @ locus 010

heb je vandaag nix te doen? weet je niet wat je moet gaan stemmen? of ben je op zoek naar goed infotainment? dan moet je bij café europa zijn!

dan volgt nu een boodschap in de tijd van geen vd politieke partijen ;)


PERSBERICHT

Origineel format voor verhelderend debat

in ‘CAFÉ EUROPA’.

Rotterdam, 9 november 2006 - Op woensdag 15 november start Locus010 i.s.m. Filosofiebedrijf ‘Het Nieuwe Westen’ met een cyclus eigenzinnige debatten onder de noemer ‘CAFÉ EUROPA’. Voor de verkiezingen worden hier twee politieke avonden gepresenteerd in een origineel format.

Politici, Wetenschappers en Muzikanten

Om te breken met een traditie waarin debatten worden beheersd door langdradige sprekers die zichzelf herhalen en elkaar bestrijden op de vierkante centimeter brengt Café Europa de Onderzoeksshow. Politici van CDA, PvdA, VVD, D66, SP, EénNL en GroenLinks worden uit het lood geslagen door verfrissende vragen, onderbroken door muziek en aangevuld door wetenschappers.

Licht uit, spot aan

In een dynamisch programma geleidt door Socioloog Dr. P. van de Parre krijgen sprekers kort de tijd om een door de organisatie geleverde stelling te verdedigen, afgewisseld door het programmaonderdeel ‘de stoel’ waarin politici door filosoof Eugène Büskens worden ondervraagd over de betekenis van concepten die zij zo gemakkelijk hanteren. Vervolgens verplaatst de discussie zich naar de vloer waar het publiek zelf de politici kan ondervragen, ondersteund door duidelijk herkenbare specialisten die de zaal doorkruisen. Tenslotte wordt onder leiding van scheidsrechter Otto Wensink een verhit debat gevoerd waarbij het publiek gevraagd wordt partij te kiezen. Dit alles zal culmineren in de uitreiking van de Gouden Elleboog.

Webradio en Regionale TV

Een live webradio-uitzending van de onderzoeksshow wordt verzorgd door Antenne FM en zal te beluisteren zijn via de website van Locus010. Bovendien zal een reportage worden uitgezonden op Rotterdam TV Rijnmond op zaterdag 18 november.

15 November 2006: ‘JONGEREN, KWETSBAARHEID EN WEERBAARHEID’

Met een optreden van ‘Kinderen tegen Kinderen’ en ‘Botlek’

21 November 2006: ‘EUROPA EN IDENTITEIT’

Met een optreden van ‘Capacocha’ en ‘GEKK’

CAFÉ EUROPA

Locatie: Podium Locus010, Vlasmarkt 1, Rotterdam (bekijk kaart @ map24.nl of de satellietfoto met google maps)

Aanvang: 20.00 uur

Entree gratis

www.locus010.nl


Geen opmerkingen: