dinsdag, januari 25, 2011

Honderden vrijwilligers ontplooien tientallen initiatieven in veertien Nederlandse gemeenten

 P E R S B E R I C H T

Honderden vrijwilligers ontplooien tientallen initiatieven in veertien Nederlandse gemeenten
‘7 Days of Inspiration’ maakt Nederland mooier en beter

Rotterdam – Nederland een stukje mooier en beter maken. Dat is het doel van ‘7 Days of Inspiration’. In zeven dagen tijd – van 28 februari tot 6 maart – worden in veertien Nederlandse gemeenten tientallen initiatieven ontplooid om dit doel te bereiken. Belangeloos, zonder financieel gewin, door een bundeling van talenten van honderden enthousiaste vrijwilligers. Van liefdevolle aandacht in zogenaamde ‘compassieloketten’ in zeven Amsterdamse deelgemeenten tot een ‘Passiedag’ waarop werknemers doen wat ze leuk vinden en werklozen en gehandicapten een dag kunnen werken bij bedrijven. En van het ‘opgroenen’ van braakliggend terrein en ‘saai gemeentegroen’ in Amersfoort, tot het organiseren van huiskamerdiners met ‘echt’ en ‘gezond’ voedsel.

‘7 Days of Inspiration’ is een initiatief van Martijn Aslander. Die liet zich inspireren door een vergelijkbaar project in Estland). Om een soortgelijk project in Nederland van de grond te krijgen vormde hij een team met Olga Plokhooij, Fanny Koerts, Abdul Advany en Nils Roemen. Hun doel: Nederland door concrete activiteiten, uitgevoerd samen met enthousiaste vrijwilligers, naar een hoger maatschappelijk niveau tillen. Dit willen ze bereiken door knopen door te hakken of te ontwarren, nieuwe manieren van samenwerken tot stand te brengen, klussen op te knappen die niemand voor mogelijk houdt en mensen en organisaties de helpende hand te bieden.

Langdurig mooier
“Dankzij de activiteiten die we met z’n allen ontplooien tijdens ‘7 Days of Inspiration’ is Nederland straks langdurig mooier voor mens, maatschappij en milieu”, licht Martijn Aslander toe.” En de resultaten werken ook na 6 maart nog door. Mensen kunnen dus ook op de langere termijn profiteren van wat we met z’n allen voor elkaar boksen.”

Gemeenten
De initiatieven worden ontplooid in veertien gemeenten: Almere, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Enschede, Groningen, Harderwijk, Lelystad, Leeuwarden, Maastricht, Nijmegen, Tilburg, Rotterdam, Haarlem, Utrecht, Zutphen en Zwollen. Dat gebeurt verspreid over zes dagen, tussen 28 februari en 5 maart. “En op de zevende dag is er ruimte voor feest!”, vertelt Aslander. “Dan vieren we met elkaar dat wat we bereikt hebben: maatschappelijke initiatieven die er toe doen en die blijvend waarde hebben.”

Aanmelden
Aanmelden kan nog steeds. Wie op een of andere manier een bijdrage wil leveren meldt zich aan via www.7di.nl.


                                           // EINDE PERSBERICHT //


Meer informatie:
Naam contactpersoon: Fanny Koerts
Telefoon: 06-28 26 80 79
E-mailadres: fanny@elvenstone.com

Naam contactpersoon: Nils Roemen
Telefoon: 06-22 74 77 68
E-mailadres: nils@durftevragen.com

Geen opmerkingen: