zaterdag, maart 20, 2010

Edgar Neo slachtoffer van identiteitsfraude

De trouwe bezoekers van de netwerkborrel van de Rotterdam Community en van de ODiDo kan het afgelopen donderdag niet zijn ontgaan: de grote afwezige was Edgar Neo, het boegbeeld van het duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap in het Rotterdamse. Om een antwoord te geven op de vele ongeruste vragen en wilde speculaties rond Edgars afwezigheid, maken we hierbij bekend dat Edgar op uiterst ongelukkige wijze het slachtoffer is geworden van identiteitsfraude.

Als founding father en drijvende kracht van tal van projecten in de regio, met een hecht en uitgebreid netwerk tot ver daarbuiten, had Edgar donderdag zoals altijd een volle agenda. Na een acte de présence bij "zijn" Rotterdam Community, stond hij bij de ODiDo op het programma voor een presentatie over de later dit jaar in de Maasstad te openen Seats2Meet-locatie.
Maar wie er ook op beide evenementen werd gezien: geen Edgar. Telefonisch was hij niet bereikbaar, en zelfs op twitter bleef het rond "@edgarneo" oorverdovend stil. Dat was des te verontrustender, omdat Edgar er bepaald geen geheim van had gemaakt hoe zijn tomeloze energie en dadendrang hem recentelijk al twee keer een burn-out hebben opgeleverd...
Na een onrustige nacht voor Edgars vele vrienden en naaste betrokkenen, kwam vrijdagochtend het verlossende, en in zekere zin geruststellende, woord.
Ooggetuigen hadden gezien hoe Edgar meteen bij aankomst op de netwerkborrel was aangehouden door politieagenten en na een kort gesprek met hen was meegegaan. Die vrijdag leerde telefonisch contact met de politie, en tenslotte met Edgar zelf, wat de reden van zijn aanhouding is: Edgar zit vast wegens het niet-betalen van talloze boetes voor zwartrijden.

Voor iemand van Edgars karakter, reputatie en vermogen lijkt dat een merkwaardig delict. De ware toedracht blijkt dan ook een andere.
De bedoelde boetes zijn alle verstuurd naar een adres waar Edgar jaren geleden slechts korte tijd heeft gewoond. Voorzover valt na te gaan, matchen tijden en plaatsen van de verbalen bovendien niet met Edgars eigen agenda.
Met andere woorden: een frequente zwartrijder heeft zich, met een kopie van Edgars identiteitskaart, voor Edgar uitgegeven.
Wat de zaak nog schrijnender maakt, is dat dit feit al jaren bekend is. In zijn eigen contacten met de betrokken instanties is Edgar al lang geleden geconfronteerd met deze boetes, en heeft hij moeiteloos kunnen aantonen dat zijn identiteit was misbruikt. Het ziet er nu naar uit dat de instanties in kwestie verzuimd hebben e.e.a. administratief te verwerken, zodat Edgar zonder het te weten alsnog veroordeeld is.

Hangende het onderzoek zit Edgar nog in hechtenis op politiebureau Doelwater. Hoewel hij aangeslagen en geschrokken  is door deze bizarre gebeurtenis en zijn onverwachte afzondering van de buitenwereld, heeft hij zichzelf en de situatie goed in de hand en vertrouwt hij op een spoedige oplossing.
Aan die laatste wordt naarstig gewerkt door de advocaat die vrienden vrijdag voor hem hebben ingeschakeld. Zijn naasten en vertrouwde zakenpartners staan Edgar intussen naar vermogen bij.

Uiteraard is ieder vriendelijk woord in deze omstandigheden een belangrijke steun voor Edgar. We nodigen je dan ook van harte uit je niet onbetuigd te laten. Digitaal (op edgarneo@gmail.com) of - liever nog - in stoffelijke vorm (p/a M. Oostra en S.C.C. Pijl, Kortenaerstraat 26-A, 3012 VE Rotterdam): we zorgen ervoor dat Ed het minimaal te zien, en als het even kan zelfs in handen krijgt.
Met het oog op dat laatste: liever geen vijlen of haakse slijpers. De politie is slimmer dan je misschien denkt :-)

Bij voorbaat veel dank! 

Namens Edgars geïmproviseerde steuncomité,

2 opmerkingen:

edgar neo zei

gelukkig hebben de tussentijdse resultaten van het speurwerk van sandra pijl, emma van der klooster en niet te vergeten mijn advocaat mr trix maandag de rechter ervan kunnen overtuigen me een half jaar de tijd te geven om in alle vrijheid daar waar nodig mijn onschuld te bewijzen.

en als blijkt dat er echt nog een boete openstaat dan zal ik die natuurlijk meteen voldoen ;-)

Edgar Neo aka The Twilgrim zei

Update 2:
Mr Trix Maandag bleek haar werk toch niet zo goed gedaan te hebben, Daardoor heb ik in 2011 3 maanden onschuldig vastgezeten.

Gelukkig weet mijn nieuwe advocaat Mr Milan van Hulst van Buitenhof Advocaten wel van wanten.
Want 24 juni as om 09:30 uur dient het Hoger Beroep. Hopelijk is de rechter dan wel overtuigd van het pak aan bewijzen...

Duim en/of bidt voor me!

@gar