donderdag, maart 15, 2007

Kaospilot INFO dag 24 maart as met de oprichter Uffe Elbæk


De oprichter van waarschijnlijk de beste school voor de wereld (bron: Ode Magazine) komt naar Nederland!

in september 2007 lanceert KaosPilots Nederland haar eerste team van 35 jonge ondernemers van morgen die een positief verschil willen maken in de wereld. De school biedt plek aan creatief en ondernemend toptalent dat gaat werken aan nieuwe oplossingen rond bijvoorbeeld sociale cohesie in de grote steden, klimaatverandering en armoede.
Geïnspireerd door het feit dat KaosPilots een steeds grotere internationale beweging wordt, komt Uffe Elbæk op 24 maart weer op bezoek in Rotterdam voor een lezing en een ontmoeting met toekomstige KaosPilots in Nederland.

Rotterdam revisited
Uffe Elbæk’s laatste bezoek aan Rotterdam was in januari 2006 in Congrescentrum Engels toen hij een enthousiast publiek toesprak over de KaosPilots visie op leiderschap en sociale innovatie.
Nu is hij terug... met een nieuw sterk en persoonlijk verhaal om de start van de eerste internationale KaosPilots buiten Scandinavië kracht bij te zetten.

Succes in Scandinavië
KaosPilots is 15 jaar geleden gestart in Århus, Denemarken, en is inmiddels een internationaal erkend succes. Er zijn ook opleidingen gestart in Oslo, Noorwegen (2005) en Malmö, Zweden (2006). Onder de mensen waar KaosPilots nauw mee samenwerkt, bevinden zich onder andere Dee Hock, oprichter van VISA, Anita Roddick, oprichter van The Body Shop en Richard Florida, schrijver van ‘The Rise of the Creative Class’.

Nu van start in Nederland
KaosPilots Nederland start haar versie van de “Beste School voor de Wereld” in september 2007. Op dit moment is de campagne om studenten te werven voor Team 1 (2007 – 10) in volle gang. Uiterste aanmeld datum is
22 mei. Voor meer informatie: www.kaospilots.nl

Programma – 24 maart
12 - 14.00 Uffe Elbæk, oprichter van KaosPilots.
Entree is €25,-. €10,- met studentenkaart. Wanneer je ook naar de info meeting komt: gratis.

14.30 – 17.00 Info-meeting voor studenten. Entree is gratis.

Locatie
Congresgebouw Engels is achter ingang A van het Groot Handelsgebouw naast Centraal Station. De bijeenkomst vindt plaats in de Claussaal op de 2e verdieping.

Aanmelden
Voor meer info of aanmelden mail naar meet@kaospilots.nl Vermeld bij het aanmelden voor welk(e) programma onderde(e)l(en) je komt en of je een student of toekomstige KaosPilot bent.

Over Uffe Elbæk
Onlangs afgetreden als de rector van KaosPilots Århus, Denemarken 1991 -
2006 is Uffe nu werkzaam als de uitvoerend voorzitter van het Internationale KaosPilots Bestuur, en als nieuwe directeur van World Outgames 2009 in Kopenhagen.

Uffe Elbæk draagt nog steeds regelmatig bij aan verschillende vooraanstaande Deense kranten en tijdschriften. Zowel in november 2001 als
2005 was hij verkozen tot gemeenteraadslid voor Aarhus door de Deense Sociaal Liberale Partij. Hij is bestuurslid van verschillende Deense en internationale organizaties. Uffe heeft over de jaren vele prijzen en onderscheidingen ontvangen.

Graag tot dan!

@gar

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,