woensdag, juli 19, 2006

OPENOffice.ORG does a drive-by on Microsoft

de lui achter OPENoffice.ORG (je weet wel, het gratis alternatief voor microschoft's office ;) kun je niet betichten van flauwe 'kantoorhumor' vandaag meldde the new marketing website dat ze een reclamecampagne gelanceerd hebben waarin ze microsoft oa een monopolist noemen.
om het nog eens ff lekker in te wrijven doen ze de actie ook nog eens in de buurt van het hoofdkantoor van ms in redmond. lol!

zo werden er bussen voorzien van teksten als 'stop met het geven van je lunchgeld aan de pestkop', en 'werkt met dure, gesloten, geheugenverslindende software'.

fans van OPENoffice en andere tegenstanders van ms kunnen in de pas geopende webwinkel de advertenties in t-shirt vorm kopen

duidelijk geínspireert door de firefox actie (waarbij gebruikers van firefox samen spaarden voor een advertentie in the new york times. waardoor firefox in 1 keer het aantal downloads verdubbelde), proberen gebruikers van OPENoffice geld in te zamelen voor een advertentiepagina in de gratis krant 'metro' van new york.

bronnen: the new marketing website en NU.nl

ben je het geploeter met de scriptjes van 'ome bill' zat maar wil je wel gewoon kunnen powerpointen, excellen, etc. probeer dan OPENoffice. je kunt het volledige pakket in het nederlands EN gratis (hollandser kan niet ;) HIERRRRR neerladen

1 opmerking:

hyphen zei

Hee Edgar,

je bent weer lekker bezig! Ciao,

Siebe