zaterdag, mei 14, 2005

nu.nl/algemeen | Clubhuizen scouting geregeld doelwit brandstichting

Ikzelf heb jaren bij Scouting gezeten. Ben er sinds vorig jaar klaar mee. Was de constante strijd met de traditionalisten zat.

Al jaren geleden heb ik met een aantal (andere) jongeren een brief gestuurd naar het landelijk bestuur, waarmee we aandacht vroegen voor het probleem dat Scouting zich letterlijk en figuurlijk buiten de maatschappij plaatst door de opstelling die het heeft tov vernieuwing en samenwerking met andere organisaties, plaatselijke overheden, ed.

Daarnaast kent Scouting ook een ander probleem. De 'oude garde' geeft de 'nieuwe garde' geen enkele kans!

Scouting ziet de oplossing in het inschakelen van een beheerder uit de eigen gelederen, zoals een vutter, die geregeld een oogje in het zeil houdt.

Het kan ook anders.......schakel de lokale jeugd in. Bijvoorbeeld de vriendjes van je jeugdleden die nog geen lid zijn. Regel dat ze bij Scouting 'rond kunnen hangen' ipv buiten in (veelal) de kou.
Jongeren zat die de buurt goed kennen. Geef ze de mogelijkheid in het clubhuis af en toe eens een eigen jongerenavond te organiseren. Er is bijna geen buurthuis meer waar ze terecht kunnen. er worden er daarvan steeds meer wegens gebrek aan geld, activiteiten en animo gesloten. En de Scoutinggebouwen staan toch bijna de hele week leeg....

Maar goed.......

NU.nl | Clubhuizen scouting geregeld doelwit brandstichting

Geen opmerkingen: