vrijdag, maart 18, 2005

RVU /// educatieve omroep - profiel Edgar Neo

Leuk als men je selecteert voor een nieuw programma. Het is alleen wat minder als men je verhaal niet helemaal snapt. Omdat ik niet helemaal tevreden ben met mijn door de RVU geschetste profiel hieronder de door mij wel goedgekeurde versie:

Edgar uit Rotterdam is niet bezig met geld. Hij heeft veel geld verdiend en net zo makkelijk veel geld verloren. Voor hem staat inmiddels een ander soort ‘waarde’ centraal – de waarde van mensen die elkaar verder helpen en met elkaar dingen opbouwen. Dat klinkt lief maar Edgar kan ook iemand in onvervalst Rotterdams op zijn lazer geven. Hij is hyperactief en bruist van nieuwe ideeen. Amerikaanse dotcommers doopten hem daarom om tot ‘Neo’, omdat hij steeds weer met iets nieuws kwam. De naam is blijven hangen.

In Edgar’s leven lag de afslag naar ontsporing wagenwijd open. Hij is het produkt van een dominante vader en een afwezige moeder. Zijn moeder verliet hem toen hij pasgeboren was. Met zijn vader botste het te hard in de pubertijd. Op zijn vijftiende liep Edgar weg van huis om nooit meer terug te keren. Zijn pleegvader zorgde er uiteindelijk voor dat Edgar op het rechte pad bleef.

Edgar startte onlangs de Lotsov Foundation, een stichting die jongeren die wel ontspoord zijn of die dat dreigen te doen, aanspreekt en helpt om hun dromen te verwezenlijken. Hij noemt zichzelf een ‘enabler, visionair en firestarter’. Samen met zijn imposante netwerk neemt hij dolende jongeren serieus. Want waar gedroomd wordt, is een weg en Edgar weet de weg. Het gaat hem daarbij niet zozeer om geld. Hij is een groot voorstander van de barter-methode en simpelweg van goede wil en respect.


Met dank aan Onno Hansen

Geen opmerkingen: